İYİ BİR FOTOĞRAFCI  NASIL OLUNUR

İYİ BİR FOTOĞRAFCI NASIL OLUNUR

İYİ BİR FOTOĞRAFCI  NASIL OLUNUR

Yaptığımız iş her ne olursa olsun o iş kolunda mesleğinde zirve yapmış ünlü özenilen ,yerinde olmak istenen bir kişi mutlaka vardır.

Özendiğimiz bu kişileri  bir toplantıda konuşma yaparken , bir dergide röportajını okurken yada bir konuda bir yerlerde ödülünü alırken görür bilinç altımızda o kişinin sürekli  sabah kalktığında röportajdan röportaja koştuğu  ödülden töreninden ödül törenine gittiğini düşünür  normal hayatını bu şekilde geçirdiğini zanneder özenmeye devam ederiz .

Zirveye giden yolda ne kadar çok çalıştıklarını zirvede kalmak için ne kadar çaba sarf ettiklerini belki de düşünmek istemeyiz .

Fotoğrafçılık konusunda da bir çok arkadaşımızın bu şekilde düşündüğüne eminim hangimiz bir           “ ARA GÜLER     “ olmak istememişizdir ? 

Günümüz digital teknolojisi ile donatılmış fotoğraf makinelerimizin üstünde ki düğmelerin  menülerde yer alan bir çok özelliğin ne anlama bile geldiğini bilmeden  otomatik mod da canımız isterse birkaç kare çekip aman kaç bin liraya aldığım fotoğraf makineme bir şey olur diye çantasından çıkartmaya korktuğumuz bir ortamda takdir edelim ki hiç birimiz bir “ARA GÜLER “ olamayız .

Peki nasıl iyi bir fotoğrafçı olunur ? 

Öncelikli olarak ilk tespitim fotoğrafı lüks pahalı makinelerin değil sizin çektiğinizi iyice anlamakla bu işe başlamalıyız . makineler sadece sizin iyi birer fotoğraf çekebilmeniz için birer araç tır . fotoğraf karesini görmek sizin içinizden gelecek bir konudur . 

Doğru fotoğraf karesini nasıl göreceğiz ? en iyi yöntem öncelikli olarak 500px gibi ,instagram gibi ücretsiz çeşitli fotoğraf sitelerinden burada ilginiz çeken konulardaki fotoğraflara sürekli bakmak nasıl çekilmiş olabileceği konusunda fikir yürütmek önce onları taklit etmeye çalışmak daha sonrada kendi fikirler ile harmanlayıp ortaya kendi eserlerimizi çıkarmaktır.

İkinci en önemli konu fotoğrafın bir ışık sanatı olduğunu anlayıp ” FOTOĞRAFÇILIKTA IŞIK “ başlığı altında ışık eğitimleri almaktır. Bu konu en zor konu ve eğitimi bence hiç bitmeyecek bir alan olup ışığı kavramış bir kişi fotoğrafçılık alanında kolaylıkla bir deha olabilecektir. 

Üçüncü sırada fotoğrafçılık ekipmanlarını iyice tanımak olmalıdır . tripod, flash, paraflash, fonlar,softbox,ışık şemsiyeleri , sürekli ışıklar ,lens çeşitleri gibi  full frame makinalar gibi terimler duyduğunuzda öncelikli olarak bunların ne demek olduğunu bilmek sonrasında da bunların profesyonel olarak nasıl kullanılacağını bilmek gerekmektedir . 

Dördüncü sırada fotoğraf portföyümüzü zenginleştirmek için bol bol fotoğraf gezileri düzenleyip doğa manzara belki bir hayvan bir ağaç belki bir yemek hatta içtiğimiz çay , kahve gibi önümüze gelen her nesnenin olayın fotoğraf karelerine taşınabileceğini anlayıp hatalı da olsa eksik de olsa iyisini bulana kadar bol bol fotoğraf çekmektir . 

En son sıraya  EĞİTİM ŞART bölümünü koymayı uygun buldum aslında yukarıdan aşağı diğer maddeleri okuduğunuzda fark ettiyseniz bunların hepsinin içinde gizli EĞİTİM konusu var. EĞİTİM başlangıç aşamasında iyi bir eğitmenden bu konuda TEMEL FOTOĞRAFCILIK EĞİTİMLERİ  alıp  fotoğrafçılıkla ilgili çeşitli kitapları okumaya devam etmek eğitimler den öğrendiğimiz konuları pekiştirmek internet ortamında  bulunan bir çok eğitim videolarını takip etmek  belli bir aşamaya gelindiğinde ise üst düzey uzman kişilerden PROFESYONEL IŞIK EĞİTİMİ almak şeklinde devam etmelidir . 

Bunların hepsini yaparken de sıkılmamak azimle konunun üstüne gitmek bu konuda yola çıkmış bir çok kişinin birkaç kare fotoğraftan sonra  yarıştan vazgeçmesine rağmen usanmadan bıkmadan zevkle heyecanla fotoğraf çekmeye devam etmek gerekmekte dir . 

M.Korkut DOĞAN
0532 386 24 60                                                                                                  korkut doğan foto

Korkut Dogan Photography İstanbul Bakırköy Ürün ve Katalog Fotoğraf Çekimi - Armut.com